Jamie olasz étterme

A belváros egyik sétálóutcájában, a King Streeten egy volt banképületbe költözött be Jamie Oliver egyik olasz étterme, a Jamie's Italian.

Messziről is könnyen észrevehető a hely, mivel a magasban egy, a brand-del ellátott zászló jelzi a sztárséf étkezdéjét. A világhálón olvasható visszajelzések közül majdnem mindenki kiemeli a szokatlan épületválasztást, és a különleges enteriőrt, a kreatív belső átalakítást.sam_3771_1.JPG

A menüt néhányan túl hivalkodónak és komplikáltnak tartották, habár megtalálható rajta a kiadós Ultimate Burger olaszosítva (mortadella sonkával, provolone sajttal), és a gyerekmenüben például egészen egyszerű fogások szerepelnek (csirke, organikus marha burger, lazac, spaghetti húsgombóccal).

Na de hát - ha személyesen még nem is volt alkalmam, virtuálisan - megtekintve az étlapot a választék elég széles, és amennyire ezen az éghajlaton lehet, autentikusságra törekvő. Az előételek között a bruschetták különböző variációi fordulnak elő, de rendelhetünk rákos aranciniket, vagy a húsimádók számára természetesen egy kis prosciuttot, mortadellát pecorino sajttal vagy (az általam sajnos ki nem állt ánizsos ízű) finocchionát. Olivabogyó töltve, salátában, köretnek, mindenhogy, szárított paradicsom, igazi déli ízek.

Nem lepődhetünk meg, hogy signor Oliver étlapján a legnagyobb kínálat a "pasta" szekcióban olvasható: gnocchi genovese, penne carbonara, tészták tenger gyümölcseivel, de rendelhető a különleges (és sokak számára bizar látványt nyújtó) tintahalas tészta, vagyis a spaghetti al nero.

A desszertek között már csak a tiramisù képviseli a tradicionális olasz konyhát, de egyelőre más itáliai édességet nem ajánlanak. Amint lehetőségem nyílik rá, hogy tiszteletemet tegyem Jamie-nél, ígérem, hogy személyes élményeimmel is bővítem majd a posztot!